Canvis a "Pressupostos participatius d’Artés: assemblees per la creació de propostes col·lectives"
Àmbit
- +Pressupostos participatius
Títol
- +{"ca"=>"Pressupostos participatius d’Artés: assemblees per la creació de propostes col·lectives", "es"=>""}
Cos
-
+["
🗺️ Ens local i comarca
Artés (Bages)
👥 Habitants
Municipi mitjà (de 5.000 a 50.000 habitants).
💬 Descripció
Artés ha dut a terme 4 edicions de pressupostos participatius, introduint, de tant en tant, canvis en el model. Per l’equip municipal ha estat molt important treballar prèviament, amb deteniment i certa visió estratègica la definició dels límits i la metodologia. En el cas d’Artés aquest procés es desenvolupa per a set àmbits de l’acció de govern: 1) joventut, 2) benestar social, serveis socials i feminismes, 3) cultura i entitats, 4) educació, civisme i esports, 5) desenvolupament econòmic, 6) infància, 7) medi ambient, desenvolupament local, mobilitat, urbanisme i habitatge. L’última edició (2020) va votar el 13,54% de les persones amb dret a vot.
🎯 Aspectes positius
Propostes col·lectives: les propostes es pensen i es desenvolupen en el marc d’una assemblea (una per cada eix temàtic). La preparació d’aquestes assemblees es realitza conjuntament entre la tècnica de participació i la persona tècnica responsable de cada eix temàtic.
Propostes en format “projecte”: per part de l’ens local es prioritza i es treballa per tal que les propostes estiguin redactades en forma de projecte, així és més fàcil entendre el seu objectiu a l’hora de la priorització per la ciutadania participant.
Sumatori de propostes d’altres formats: a les propostes sorgides de les assemblees temàtiques es sumen les sorgides en el marc dels pressupostos participatius infantils.
El Consell de Ciutat: aquest òrgan de participació es constitueix com a grup motor del projecte.
⚠️ Aspectes a tenir en compte
Partida assignada: No hi ha un pressupost fixe assignat a aquest projecte.
El paper del Consell de Ciutat: com s’ha comentat anteriorment s’intenta que el Consell de Ciutat sigui el grup motor del projecte per tal que la ciutadania estigui des de la fase del disseny, però encara cal millorar alguns aspectes d’aquest model.
La gestió de les assemblees: tot i que és un model interessant per que, com hem dit abans, permet l’elaboració de propostes compartides, la gestió d’aquestes requereix d’una bona organització prèvia i la col·laboració d’altres tècnics/ques.
🔗 Enllaços d’interès
📲 Contacte
Compartir