Vés al contingut principal

Configuració de les galetes

Fem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.

Essencials

Preferències

Analítiques i estadístiques

Màrqueting

Registra't - Sol·licita el registre omplint el formulari

La Nau: regular els usos d'un equipament jove

Avatar: Equip de suport Equip de suport

🗺️ Ens local i comarca

Barberà del Vallès (Vallès Occidental)

👥 Habitants

Municipi gran (de 20.001 a 50.000 habitants)

💬 Descripció

L' equipament municipal juvenil La Nau, de 1.143 m2, està en marxa des del 2011 i es focalitza en la participació, la cultura, les arts escèniques i la creació musical. Les seves activitats estan organitzades per la Gestora de La Nau, una taula participativa formada per l’ajuntament i entitats juvenils. Després d’un seguit d’obres de remodelació el 2021, es va veure necessari impulsar un procés participatiu per l'elaboració de la diagnosi, el projecte i el reglament d'usos de l’equipament. L’objectiu general va ser identificar i recollir propostes, i incorporar orientacions tècniques, d’agents (entitats) i ciutadanes (col·lectius de joves) en relació a les necessitats i els usos de l’equipament amb una visió de futur.

🎯 Aspectes positius

Implicació de la ciutadania: Es va realitzar una Jornada oberta per recollir idees i propostes per la definició del projecte per persones de més de 16 anys.

Garantir la diversitat: Es van organitzar 9 tallers participatius i una enquesta.

Governança: El model de gestió té un enfoc participatiu i de treball comunitari.

⚠️ Aspectes a tenir en compte

Antecedents en cultura participativa: El disseny inicial de l’equipament, entre l’any 2009 i 2011, es va dur a terme a través d’un procés participat amb els col·lectius juvenils del municipi.

Punt de partida del procés: S’han tingut en compte alguns elements fonamentals com a punt de partida del procés: els orígens i l’estat actual de l’equipament, el seu model de gestió i la relació de l’equipament amb l’entorn.

Metodologia de treball: La primera fase es va centrar en fer una diagnosi de la situació actual de les necessitats d'oci, de creació i promoció cultural i artística del jovent de la ciutat. Es va fer un procés híbrid, presencial i en línia, a través de la Plataforma Participa311 BdV.

🔗 Enllaços d’interès

Procés a la Plataforma Participa311 BdV

Reglament d’usos i funcionament 

📲 Contacte  

@joves.barbera

Comentari

Confirmar

Si us plau, inicia la sessió

La contrasenya és massa curta.

Compartir