Vés al contingut principal
Informació sobre les galetes que es fan servir a aquesta pàgina web

Utilitzem galetes en el nostre lloc web per a millorar el rendiment i el contingut d'aquest. Les galetes ens permeten oferir una experiència d'usuari i uns continguts més personalitzats des dels nostres canals de xarxes socials.

Registra't - Sol·licita el registre omplint el formulari

Teixir les xarxes ciutadanes per una mobilitat urbana sostenible

Avatar: Equip de suport Equip de suport

🗺️ Ens local i comarca

Manresa (Bages)

 👥 Habitants

Ciutat (de 50.001 a 100.000 habitants)

💬 Descripció

L’Ajuntament de Manresa, ha impulsat l’elaboració del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de manera participada. El Pla es configura com l’eina de treball per planificar de manera integrada les xarxes que conformen el sistema de transport de la ciutat i la mobilitat de les persones que hi viuen, tenint en compte tots els models que s’utilitzen pels desplaçaments.

La voluntat del consistori és desenvolupar el projecte fomentant la implicació activa de la ciutadania potenciant la reflexió entorn l’estat actual de la mobilitat al municipi i generant propostes per millorar-la.

El procés de treball s’ha plantejat facilitant la informació necessària a les persones participants per assolir el coneixement més ampli possible sobre un tema complex com és la mobilitat. En aquesta línia, les sessions participatives s’han realitzat després d’una explicació bàsica dels principals components que ha de contemplar el PMUS de Manresa.

🎯 Aspectes positius

Transversalitat: El procés participatiu partia de la necessitat d’implicar el major nombre àrees de l’ens locals. Per aquest motiu es va organitzar una sessió participativa amb els equips tècnics. 

Aprofitar les estructures de participació : El procés vincula el Consell Sectorial de Mobilitat creat fa anys per desenvolupar-hi una sessió de treball. 

Hibridació en la recollida de propostes: La ciutadania podia formular les seves propostes en els tallers presencials i a través de la Plataforma Participa311

⚠️ Aspectes a tenir en compte

Recopilar informació de qualitat: Un dels elements a destacar del procés, és la voluntat d’oferir informació de qualitat als participants. Per recopilar-la es va dur a terme una diagnosi completa abans d’obrir-lo a la participació.

Comunicació i retorn: Implementar canvis i millores en la mobilitat d’un municipi és una actuació d’una gran incidència per la ciutadania. És especialment rellevant cuidar les accions comunicatives per garantir la transparència i traçabilitat de la informació, l’avaluació de les propostes rebudes i el seguiment de l’execució del Pla.

Segmentar la participació: En tractar-se d’un procés complex, les sessions participatives es van estructurar en diferents temàtiques. Això permet centrar les propostes i debats en qüestions concretes, però és necessari seguir mantenint una visió holística del procés.

 🔗 Enllaços d’interès

Enllaç al web municipal del projecte(Enllaç extern)

Informe de participació(Enllaç extern)

Plataforma Participa311(Enllaç extern)

 📲 Contacte

mobilitat@ajmanresa.cat

Comentari