Vés al contingut principal

Configuració de les galetes

Fem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.

Essencials

Preferències

Analítiques i estadístiques

Màrqueting

Registra't - Sol·licita el registre omplint el formulari

Canvis a "La integració de persones migrades a través de la participació"

Avatar: Gerard Martínez Garcia Gerard Martínez Garcia

Àmbit

  • +Ciutadania activa i inclusiva

Títol

  • +{"ca"=>"La integració de persones migrades a través de la participació", "es"=>""}

Cos

  • +["

    🗺️ Ens local i comarca


    Ripollet (Vallès Occidental)


     👥 Habitants


    Municipi mitjà (de 5.000 a 50.000 habitants)


    💬 Descripció


    El projecte MILE s'està duent a terme a sis països d'Europa: Bèlgica, Països Baixos, el Regne Unit, Letònia, Grècia i Espanya. MILE son les sigles de Migrant Integration through Locally designed Experiences (Integració de les persones immigrades a través d’experiències de disseny local).

    Ripollet ha estat la ciutat representant d'Espanya en aquest projecte que té, entre d’altres objectius, trobar eines participatives perquè el col·lectiu de persones migrades i refugiades puguin fer xarxa i fer sentir la seva veu i necessitats als espais de decisió.

    Les actuacions realitzades fins ara a Ripollet consisteixen en l’elaboració d’una diagnosi que ha permès identificar els grups de persones immigrades que viuen al municipi (no només les que estan associades, sinó també els col·lectius informals o persones a títol individual) i recollir les seves problemàtiques; el projecte parteix de la premissa de que cal treballar amb les persones emigrades i no per a les persones migrades.

    Per una altra banda, el projecte MILE compta amb una fase dedicada a la formació tant de personal tècnic municipal com de la pròpia comunitat per impulsar la inclusió, la diversitat i les habilitats de lideratge. Aquesta fase formativa va concloure a Ripollet al març de 2023, amb una sessió que es va enfocar en com aconseguir la participació política activa d’aquest col·lectiu.


    🎯 Aspectes positius


    Sinèrgia amb el teixit associatiu: va ser l’entitat Acollim la que va donar a conèixer el projecte a l’ajuntament. La col·laboració amb el teixit associatiu és important, permet abordar temes des d’altres perspectives i incorporar-los a l’agenda política, com és el cas de la participació d’aquest col·lectiu.

    Ampliar el coneixement de la realitat d’aquest col·lectiu: participar en aquest projecte ha permès a l’ens local saber més d’aquest col·lectiu de persones ja que es partia d’un cert desconeixement en relació a les seves necessitats (donat que no els arriba la seva veu).


    ⚠️ Aspectes a tenir en compte


    Estar atents a les barreres: Les persones emigrades, sigui quina sigui la seva nacionalitat o cultura, es troben amb les mateixes dificultats i barreres en tots els territoris que els impedeixen formar part plenament de la ciutat i la seva societat. Cal, per tant, revisar quines son aquestes barreres al nostre municipi i ens local per tal de dur a terme actuacions per eliminar-les: burocràtiques, de llenguatge, culturals, etc.


    🔗 Enllaços d’interès


    Ajuntament de Ripollet

    Projecte MILE

    📲 Contacte


    Mònica Herrera. Responsable de comunicació.

    935046000 - participa@ripollet.cat

    ", ""]

Confirmar

Si us plau, inicia la sessió

La contrasenya és massa curta.

Compartir