Canvis a "Audiències públiques sortejades"
Àmbit
- +Qualitat democràtica i Participació ciutadana
Títol
- +{"ca"=>"Audiències públiques sortejades", "es"=>""}
Cos
-
+["
🗺️ Ens local i comarca
Les Franqueses del Vallès, Vallès Oriental
👥 Habitants
Ciutat (de 20.001 a 50.000 habitants)
💬 Descripció
Les Audiències públiques són un instrument de participació ciutadana que té per objectiu donar veu a la ciutadania perquè exposi les seves preocupacions als representants polítics. En un municipi amb disgregació territorial, aquestes trobades faciliten l’aproximació entre electes i ciutadania. A partir de trobades periòdiques, els representants electes es reuneixen amb veïns seleccionats de forma aleatòria tenint en compte les quotes de gènere, edat i procedència per aconseguir un grup representatiu de les característiques sociològiques de la població local.
Abans de la convocatòria de l’Audiència pública, es fa el sorteig i s’envia una invitació a les persones seleccionades convidant-les a participar-hi. D’aquesta manera es facilita la participació de persones que no s’impliquen habitualment en els espais participatius.
🎯 Aspectes positius
Interpel·lar nous ciutadans i ciutadanes: amb les invitacions nominals a participar de les Audiències, persones que fins ara per motius de desconeixement o desinterès no havien participat poden canviar d’opinió i fer-ho.
Millora la representativitat: formar el grup de ciutadans a partir d’una selecció aleatòria representativa de la població incrementa la diversitat del grup respecte una convocatòria oberta.
Diversitat de discursos: les sessions estan formades per persones més diverses que poden introduir nous debats en l’agenda pública.
⚠️ Aspectes a tenir en compte
Planificació: en utilitzar aquest sistema de convocatòria, augmenta la complexitat i en conseqüència s’ha de preveure la dedicació de temps i recursos necessaris.
Compromís d’assistència: un cop seleccionades les persones, s’envien les invitacions i es contacta amb elles per saber si podran assistir a la sessió. És aconsellable contactar amb més persones de les que han de formar el grup, per si alguna falla i no hi pot assistir.
Comunicar la invitació: l’objectiu és aconseguir que persones que mai s’han involucrat en actuacions participatives ho facin a partir de la invitació personal. És important fer bé aquesta comunicació, amb una posició propera i evitant tecnicismes.
🔗 Enllaços d’interès
Informe d'avaluació del projecte
Enllaç al web municipal del projecte
Community Call: La participació per sorteig: inclusió o il·lusió
📲 Contacte
gid://decidim-diba/Decidim::User/59222
Compartir